Romanii au consumat in 2006 aproximativ 100.000 de tone de conserve, potrivit estimarilor unei firme de cercetare, citate de mediafax. Potrivit aceleiasi estimari, valoarea pietei conservelor din Romania a crescut anul trecut cu circa 12%, la aproape 152 de milioane de dolari, si se va majora in acest an la aproximativ 158 de milioane de dolari.
In cadrul pietei conservelor, cel mai important segment il reprezinta conservele din carne si preparate din carne, cu o valoare de 75 de milioane de dolari estimata pentru 2007, urmate de conservele din peste si fructe de mare, care vor ajunge anul acesta la 34 de milioane de dolari, si de conservele de legume, cu vanzari prognozate la aproximativ 25 de milioane de dolari.
In 2005, piata conservelor, care include produse conservate din carne si preparate din carne, peste si fructe de mare, legume, rosii, fasole, fructe, mancaruri gata preparate si supe, a inregistrat o valoare de 135,2 milioane de dolari si un volum de 97.000 de tone.
Presedintele Patronatului din Industria de Conserve Romconserv, Aurel Tanase, declara la sfarsitul anului trecut ca volumul pietei de conserve din legume si fructe a fost in 2005 de 100 de milioane de unitati si va creste in 2006 cu 15%. (A.ß.)