Producatorii autohtoni de pasari sunt pregatiti pentru aderarea la Uniunea Europeana, conform precizarilor facute de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania. Deja crescatorii romani de pasari au aplicat in productia lor normele europene, atat in ceea ce priveste siguranta alimentara, biosecuritatea fermelor, confortul pasarilor si protectia mediului, cat si nivelul de investitii foarte mare din aceste domenii. "Membrii UCPR nu folosesc in hrana pasarilor fainuri proteice de origine animala, hormoni sau antibiotice ca factori de crestere si respecta legislatia interna cu privire la utilizarea organismelor modificate genetic. Astfel, ouale si carnea de pasare livrate pe piata autohtona de catre producatorii interni sunt conforme standardelor de calitate si de siguranta alimentara prevazute de legislatia romaneasca si europeana", a declarat Ilie Van, presedintele UCPR. De asemenea, presedintele UCPR a mai aratat ca odata cu eliminarea taxelor vamale ca urmare a aderarii Romaniei la UE, avicultura romaneasca intra intr-o perioada competitiva, producatorii romani de pasari fiind deja la un nivel de performanta care nu le provoaca nici o neliniste in ceea ce priveste concurenta din restul Europei.