Saptamana aceasta producatorii au redus pretul de vanzare la carnea de pasare cu 5%, masura fiind determinata scaderea vanzarilor inregistrate in luna in curs, potrivit lui Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania. Acesta a mentionat ca scaderea vanzarilor in aceasta perioada este ceva normal in fiecare an, dupa perioada sarbatorilor de iarna. In ceea ce priveste vanzarea carnii de pasare in luna decembrie, Ilie Van sustine ca nu s-a inregistrat nici o modificare comparativ cu restul lunilor din an. De asemenea, acesta a mai precizat, referitor la evolutia preturilor la carnea de pasare in anul 2007, ca este prematur sa se faca o estimare in acest moment dar ca cel mai probabil eliminarea taxelor vamale la import si implicit cresterea importurilor vor influenta si preturile practicate pe piata interna. Potrivit datelor furnizate de organizatia patronala, in primele sase luni ale anului 2006, productia de carne de pasare in viu a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2005, de la 99,17 mii tone la 108,9 mii tone.