Carnea de pasare este mai ieftina cu 20-30% fata de perioada din iarna, potrivit unui comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR). Trebuie spus ca, odata cu apropierea Sarbatorilor de Pasti, foarte multi romani se gandesc sa prepare mancaruri din carne de pui, fara a se limita doar la miel, care nu este indicat a fi consumat in cantitati mari.
De aceea, carnea de pasare va fi prezenta pe piata in cantitati semnificative si sortimente variate. Mai mult chiar, UCPR ne sigura ca, in cea mai mare parte, produsul va putea fi cumparat din magazine sub forma proaspata, spre deosebire de carnea de import, care este in toate cazurile congelata. In aceste conditii, reprezentantii UCPR incurajeaza consumul de carne de pui rezultata din abatoarele romanesti. Mai trebuie spus ca societatile avicole prelucreaza puii de carne exclusiv in abatoare proprii, aliniate la normele Uniunii Europene in privinta calitatii si a salubritatii. (S.M.)