Potrivit directorului Administratiei Pietelor Constanta, Nicolae Fronescu, pentru a ocupa o taraba pentru o singura zi comerciantii sunt nevoiti sa scota din buzunare aproximativ 10 lei noi, in aceasta suma fiind inclusa curatenia care se face de doua ori pe zi si deratizarea, efectuata de doua ori pe luna. "De doua ori pe zi, dimineata si seara, pietele sunt maturate, apoi in fiecare saptamana sunt dezinfectate halele unde sunt comercializate produsele lactate. Depinde de fiecare comerciant in parte de modul in care pastreaza curatenia iar noi nu avem cum sa maturam in mijlocul zilei printre clienti", ne-a declarat Nicolae Fronescu. In sustinerea faptului ca pietele constantene beneficiaza de un program strict de curatenie, Fronescu a mai precizat ca in fiecare luna se cheltuiesc 500 de milioane numai pe curatenie si salariile angajatilor. Oricum, aparitia supermarketurilor si inasprirea conditiilor de acordare a certificatelor de producatori a generat reducerea numarului de comercianti ce inchiriaza o taraba pentru a-si vinde marfa kilogram cu kilogram. Comerciantii au pareri impartite in ceea ce priveste curatenia care se face zilnic. Unii sustin ca pretul pe care il dau pentru inchirierea tarabei este prea mare, iar curatenia este facuta fara sa se puna accentul pe zonele care sunt cu adevarat murdare. Chiar daca parerile sunt impartite, Fronescu spune ca in general oamenii se declara multumiti de curatenia care se face in piete.