Utilizarea enzimelor, a aditivilor si a aromelor, reglementata de UE
Realitatea Romaneasca
Luni, 31 Iulie 2006
465
Comisia Europeana (CE) a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute propunerile de reglementare a folosirii enzimelor, aromelor si aditivilor in industria alimentara, pentru a crea un sistem unitar de folosire a acestora in UE, transmite AFP, preluat de NewsIn.
Initiativa CE vine ca urmare a faptului ca in prezent nu exista niciun fel de legislatie comunitara referitoare la folosirea enzimelor, iar legile nationale sunt foarte diferite intre ele. De aceea, Comisia doreste o armonizare a situatiei prin crearea unei proceduri de autorizare la nivel european si prin impunerea unei etichetari specifice.
"Enzimele joaca un rol din ce in ce mai important in fabricarea produselor alimentare si pot fi folosite in locul substantelor chimice, pentru a imbunatati textura, aspectul, valoarea nutritionala si aroma alimentelor", explica intr-un comunicat Comisia Europeana.
Oficialii de la Bruxelles doresc sa modernizeze regulile referitoare la folosirea aditivilor si aromelor. Autorizatia de folosire a acestora va fi data pe viitor in urma unei evaluari din partea Autoritatii Europene pentru Securitatea Alimentelor. Daca propunerile comisiei sunt acceptate de statele membre si de Parlamentul European, atunci in viitor va exista o procedura unica de autorizare a folosirii enzimelor, aditivilor si aromelor. (D.E.)
Euronews
Luni, 3 Martie 2025
465
Euronews
Luni, 3 Martie 2025
465
TVR
Luni, 3 Februarie 2025
465
Antena3
Luni, 3 Februarie 2025
465